Startpagina
mobiele versiecomputer versie
FollowRSSTwitterFacebook
Revue | Revue Averlo

'De poot met de vijf schaepen'


Hallo beste buren en buurtgenoten uit Averlo en Frieswijk,

Dit jaar is een bijzonder jaar. We vieren dit jaar de 50e Kermis!
Hoe vier je een feestje voor een Sara of Abraham? Volgens de Dikke van Dale is het woord kermis beide, dus Sara én Abraham. Tja dat maakt het dus wel lastig!
Hoe moet je 50 keer Kermis beschrijven en uitbeelden? Denken, denken, en nog eens denken. Hoe brengen we dit onder de aandacht? Wij waren nog niet eens geboren; dus luisteren naar “oude verhalen”.  Er was toen ook nog geen revue; dus hadden we geen voorbeelden.
De opening van de verharde Zwijnenbergerweg (eerst een zandweg) in 1933, door Burgemeester Arriëns, was de aanleiding om er een feest van te maken. Een feestelijke optocht met versierde fietsen en paarden met wagens gingen vanaf de Zwijnenbergerweg richting Raalterweg naar het feestterrein bij de familie Nieuwenhuis, Raalterweg 20, vlakbij Café Veldwijk (later Café Restaurant de Kranenkamp en NuNu). Het feest sloeg goed aan en bleek voor herhaling vatbaar. Om de kosten te dekken werd toen al een lijstcollecte gehouden. En zo begonnen de school- en volksfeesten, nu beter bekend als Kermis Averlo-Frieswijk.
Na ettelijke dagen en avonden van zweten, schrijven, schrappen, nog eens schrappen, en de nodige hapjes en drankjes, denken we dat we een geweldige avond voor u in petto hebben.
Een reis door de tijd om u zoveel mogelijk hilarische stukken te laten zien op een manier die niemand zal verwachten!
Natuurlijk hopen wij u weer te zien in de feesttent die er ook als een echte feesttent uit zal zien om dit jubileum te vieren!

Ook dit jaar is er weer een Generale Repetitie aan de Midlijkerdijk 2; “Boam de Putte” en wel op zondag 10 september, aanvang 14.00 uur.

Tot ziens op vrijdag 15 september in de feesttent!

Entree voor generale en uitvoering: gratis

Schrijversgroep Revue Averlo


> www.revueaverlo.nl
Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2018 Webdesign Marco TibbenRedactie