Startpagina
FollowRSSTwitterFacebookInstagram
Kermis Averlo - Alles mag op zaterdag

Kermis Averlo - Alles mag op zaterdagDe tweede dag van de Averlose Kermis zit er alweer op. Een zaterdag waarop 'alles mag' en die een spetterende afsluiting heeft gehad.

File in Averlo
Een file op de vroege zaterdagochtend is al bijzonder, laat staan in het normaal zo rustig en vreedzame Averlo.
Toch was dit het geval op zaterdagochtend rond een uur of 7 in de ochtend. Tientallen standhouders stonden in alle
vroegte in de file om een goede en mooie plek te bemachtigen op de markt. Zo'n 1200 meter aan rommel- en antiek stond
er deze ochtend om te verkopen. De regenbuien die af en toe uit de lucht kwamen zetten deerden de standhouders en het publiek niet.
Tijdens de markt waren er weer allerlei nevenactiviteiten zoals gratis schminken voor de kids, paardrijden en tokkelen.

Kinderspelen en 'alles mag op zaterdag'
Zoals elk jaar vonden de kinderspelen weer plaats. Binnen voor de jongste kids, buiten in een spellencircuit voor de oudere kids van de basisschool. Binnen mochten de jonge kinderen zich vermaken met spelletjes als kaarsjes blussen, ballon trappen en een lepel met ei overbrengen zonder dat deze valt. Buiten mochten de oudere kinderen zich vermaken op ondere andere een stormbaan, een megatwisterspel en speelden zij ook 'wie ben ik'.
Na de spelletjes was het tijd voor de cadeautjes en wat lekkers.

Om drie uur begon binnen 'alles mag op zaterdag'. Dit naar aanleiding van de spelshow van RTL4, 'alles mag op vrijdag'. Twee families namen het tegen elkaar op in de strijd. Zowel behendigheids- als denkspellen kwamen aan bod. Uiteindelijk trok de familie Berends uit Averlo aan het langste eind en liet het de familie Achtereekte uit Schalkhaar verloren achter.

Lasergamen en SESSION
Omdat voor de jongeren in de leeftijd 12-15 jaar ook geen activiteit mocht ontbreken, stond voor hen zaterdagavond om 18.00 uur een opblaasbare lasergame. Zo'n 35 jongeren kwamen hier op af en daagden elkaar uit in laserbattles. Om 21.00 uur was het tijd om te feesten met de band SESSION en DJ Sander. Zij zorgden voor vele bezoekers voor een spetterende afsluiting van de zaterdagavond.

Categorie In het nieuwsBron http://www.jouwregiocentraal.nl/salland-centraal/uit/deventer-regio/averlo/kermiDatum 21/09/2015

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.